Työpaikat ja yrittäminen

Lappeenrannan Kokoomusnaiset tahtovat asettaa työn tekemisen ja yrittäjyyden tärkeään asemaan, ”uuteen nousuun”. Haluamme olla mukana kannustamassa Lappeenrannan asukkaita aktiiviseen työelämään, koulutukseen ja yrittäjyyteen.

Jo kouluissa lapsia tulisi kannustaa esimerkein ja myöhemmin kummitoiminnan avulla yrittäjyyteen. Yrittämisen ja työn tekemisen hyvät edellytykset sekä kasvavien työpaikkojen määrä takaavat ihmisille mahdollisuuden asua ja elää Lappeenrannassa.

Työmarkkinoiden toimintatapaa olisi muutettava. Paikallistasolla sopimista olisi lisättävä niin, että työehdoista voitaisiin sopia työpaikoilla. Jäykkiä organisaatiorakenteita olisi purettava. On poistettava turhia säädöksiä, jotka eivät ketään palvele.

Yksityisyrittäjyys tulee ottaa yrityslainsäädännössä paremmin huomioon. Velvoitteet ja vaatimukset eivät yksityisyrittäjälle voi olla samat kuin satojen työntekijöiden yrityksissä. Heidän sosiaaliturvaa tulee parantaa esimerkiksi työttömyysturvan suhteen.

Hyödyntämällä osaamista ja kehittämällä yhteistyötä elinkeinoelämän, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien kanssa saisi aikaan uusia työpaikkoja. Uusiutuvan energian ja vihreän teknologian kaupunkina, kansainvälisessä koulutus ilmapiirissä, Lappeenrannalla on loistavat puitteet luoda uusia työpaikkoja ja elinvoimaisia yrityksiä.